tiistai 23. kesäkuuta 2015

Uutta oppimassa

Opettaja on nyt opiskelijan roolissa tämän ja seuraavan viikon. Tekee hyvää päivittää tietojaan ja samalla oppia uuttakin. Olin niin kiireinen kevätlukukauden viimeisinä viikkoina, etten ehtinyt paremmin tutustua, mihin tarkalleen olin menossa. Pääasia oli, että sisältö on hyvä ja että matkustin oikeaan paikkaan. Täällä sitten minulle on paljastunut, että olen EU:n kovassa tutkimusytimessä.

Olen siis Firenzessä European University Instituten ja Migration Policy Groupin järjestämässä kesäkoulussa opiskelemassa maahanmuuton eri puolia. Opiskelijajoukko koostuu pääasiassa itseäni puolta nuoremmista tohtoreista tai väitöskirjaansa tekevistä opiskelijoista. Mukana on onneksi myös joitakin maahanmuuttajatyössä toimivien järjestöjen edustajia sekä ikäiseni (villi veikkaus) egyptiläinen YK:ssa palvellut nainen, joka on juuri vaihtamassa työpaikkaa Kairon amerikkalaiseen yliopistoon.

Osallistujat tulevat eripuolilta, kauimmat Afrikan eri maista ja Intiasta. Olemme monitieteinen ryhmä. Mukana on lakimiehiä sekä laajalla kirjolla sosiaalitieteilijöitä, ainakin. Yhdistävänä tekijänä meillä on kiinnostus maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin. Monet ovat tehneet tutkimusta tähän alueeseen liittyen. Huomaan myös, että monilla on kokemusta EUn tehtävistä tai työryhmistä. Luulen, että tässä joukossa on tulevia vaikuttajia. Pätevää joukkoa joka tapauksessa, monet merkittävillä paikoilla jo.

On mielenkiintoista katsoa, mihin tämä kaksiviikkoinen johtaa ja minkälaista tietoa saamme. Saa nähdä, ehdinkö hyödyntämään hienoa kirjastoa, joka täällä on. Päivät ovat nimittäin energiaa vieviä (tosin vasta toinen takana) ja opiskelupäivän jälkeen mieli tekee hengähtää hetki. Instituutti sijaitsee hieman Firenzen ulkopuolella kukkulalla ja hotellimme kilometrin verran kukkulan rinnettä alaspäin Firenzen puolella. Firenzessä en ole vielä käynyt, mutta huomenillalla on ajatus mennä juhannusta juhlimaan. San Giovanni on Firenzen suojelupyhimys ja huomenna paikallisilla on vapaapäivä (jota ei ole muualla Italiassa) - me tietysti opiskelemme päivän ahkerasti.

Lopuksi vielä kuva hotellin ikkunasta Firenzeenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti